Lignano 11.10.2004
 

Lingnano, 11.10.2004

Stara ekipa: Pero in jaz. Prvi končno spet v igri po dolgotrajnih poškodbah in 'brezvetrju', jaz pa z novo opremo, ki me je kar silila v vodo. Tokrat sva izbrala Lignano, oba prvič na tem spotu (menda je Pero že bil, pa pozabil.. ??).

Spot je zelo dober za ljubitelje skakanja in valov. Iz LJ se da priti tja v dveh urah, skoraj do spota po avtocesti. Cestnina v obe smeri 5 Eur znotraj Italije, k temu je potrebno dodati še cestnitno pri nas. Parkirišče (tokrat kar asfaltno igrišče) veliko, obala 'neskončna' in če kdo reče, da je v Lignanu 'gužva', potem jo sam dela. Če je že dosti ljudi, se da po obali lepo razporediti in je za vsakega veliko in preveč prostora. Za preoblačiti se da uporabiti kar 'kabine' ob obali, ki na srečo še nimajo (zaklenjenih) vrat, lepo pa zaščitijo pred vetrom, ko se snema mokra obleka. Vala veliko, precej gostega. Burja tukaj enakomerna. Edino, kar me je motilo (ampak samo mene) je to, da se skače 'na levo nogo', kar je seveda obratno od Balatona in Sabunik. Torej nekaj podobnega kot v Umagu. Leti se pa direkt na val in ni nobenega izmikanja. Ali skočiš oz. te katapultira ali pa si v jadru (pod njim, na njem.. pralni stroj). Mivka! Zelo dobro za opremo..

Slaba stran spota: mivka. Ko malce pihne, je je vsepovsod veliko in preveč. Prav tako bi bilo lepo imeti kakšen WC v bližini.. Je pa v redu scena in kolikor se je dalo začutiti, so domači surfarji (Italijani) precej prijazni in zgovorni, kar naredi spot kaj hitro domač. Vsekakor pa lep peskovnik!

Tokrat sva imela s Perotom kar nekaj dela: jaz z novo desko in nastavitvami zank, Pero s skoki, ker je že malce zarjavel. Na koncu, ko je bila oprema poštimana in sva bila oba hitro 'v špilu'. Jadra 4.7, ki bi jih  proti večeru brez težav lahko zamenjala za 4.2. Jaz sem naštudiral desko, kar sem dokazoval z nekaj poleti kljub 'levi nogi', Pero pa je je spet ojačal v hlačah, kar je dokazal z back loop-om.. Naslednjič spet.

by Ivan