Iskanje vala 2004
 

Prelepa nam surf deklina! Povej: kateri je tvoj 'secret spot' v deželici tej?

Najprej ekipa namenjena v Zadar.. potem si ekipa premisli (ker razen IvoK noben noče tja dol) in gre v Premanturo. Cilj: Štanga. Ko smo prišli tja, pa je sledilo razočaranje: najprej nam do Kamenjaka niso dovolili vojaki (celotedenske vaje, tako da tisti, ki ste med tednom namenjeni tja, računajte na to), pozneje se je izkazalo, da tam sploh ne piha. Čakanje, živčna vojna.. skok na drugi (zahodni) konec Kamenjaka. Tam piha za 4.7. Zahodnik! Vendar nikjer ne moreš v vodo. Do Kamenjaka ne gre (vojska), tam kjer smo bili, spet ne.. Kam torej? In tako se odločimo poiskati 'secret spot', nekaj novega. Pri iskanju smo imeli malce sreče, našli mesto, kjer je bilo vala še in še, vendar je pihalo na obali lepo, na vodi pa precej refulasto. 'Piha od zgoraj!!!' so se glasile izjave. Ilegala nam torej ni šla dobro od rok. Opremo na avto in naprej.. Smer.. hm.. zahodna Istra. Čez pol ure pa najdemo spot, za katerega lahko brez skrbi rečem, da ga bomo obiskali še kdaj ob zahodniku: val, prostor za parkiranje, varen zaliv.. edino, kar je malce motilo, je bil vstop v vodo (kamen).. Vendar se je dalo s pravo obutvijo tudi to prepreko zaobiti.. Val pa.. slike povedo vse!

Tokrat torej v ilegali. Menda ni lepo, da na teh straneh odkrivamo spote, zato naj bo tale skrit, nikoli javno napisan, obelodanjen, zakopan globoko pod zemljo, naj ga zaraste gosto grmovje...

By I. (top secret spy)

PS: .. kje je to, povem pa za eno malo točeno pivo.. konec koncev kaj mam od tega, če surfam na takem spotu sam? Kaj menite?