Limnos 2017
 
Calimera!
Spet smo tu, že dober teden in če smo čisto odkriti, ni nič kaj drugače kot pred enim letom. Stacionirani smo pri Ani, plac je še vedno fantastičen, dobil je celo nekaj zelene trave in ograjo, da smo bolj varni...pred ovcami. Sosede v kempu že vse poznamo iz prejšnjih let, večina je kajterjev in nekaj surfačev in letos je postal večerni obred, da skupaj ob ouzu pogledamo fotke, vsakih par dni pa nas Thanasis razvaja z grško pojedino.
Na vodi je malo bolj gužva kot prejšnja leta, še posebej ko nas obišče novo nastala poljska kite šola. Da je bolj zanimivo, je bila do pred nekaj dnevi še z bojami ograjena plavalna cona in "port police" je vsak dan hodila kontrolirat in kršitelje popisovati oz kaznovati. Ampak ker je za naslednja 2 dni napoved 7 Bf, je večina začela pakirati za Gomati.
Ja, na srečo imamo tudi letos zaenkrat vetra na pretek, tako da smo preizkusili že prav vsa jadra, od 3,5 pa do lepega novega pink-zelenega Ezzy Elite 5,7. Na začetku je bilo malo dvomov glede 4 letvic...ampak jadro dela lepo mehko v zelo širokem razponu vetra. Prvič, da sem uživala tudi s tako velikim jadrom in pri vodnem štartu gre nekako kar samo iz vode ven. Nekako tako, kot avto z avtomatskim menjalnikom...z jadrom se sploh ne rabiš ukvarjat. Prepričalo me je tako, da sem naročila še enega Elite 4,7 za jesenske burjice. Do takrat pa ga nadomešča rumeni SE 5,0, ki ga je Damijan pred osamljeno smrtjo na Kreti rešil iz kante za smeti in v zahvalo prav lepo dela dalje, celo največ voženo jadro do sedaj je!
No, takole smo se ogrevali do sedaj. Trenutno piha zunaj za 3,5 in pravi report s pravimi fotkami šele prihaja!!